Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοέμβριος, 2011

Ψύξη, αίτια και προφύλαξη

Εικόνα
Ψύξη, αίτια και προφύλαξη Η ψύξη ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά παρατεταμένοι σπασμοί μυών, που συνήθως εγκαθίστανται μετά από την παραμονή του σώματος για αρκετή ώρα σε ασυνήθιστη στάση ή μετά από παρατεταμένη έκθεση στο ψύχος, μέρους ή ολόκληρου του σώματος. Σε ποια σημεία του σώματος εμφανίζεται; Αν και η ψύξη μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, πιο συχνά παρουσιάζεται στον κορμό του σώματος και λιγότερο στα άκρα. Ο  αυχένας, η πλάτη, τα πλευρά και η μέση  είναι από τα συνηθέστερα μέρη του σώματος όπου εμφανίζονται σπασμοί μυών.

Μασάζ προσώπου

Εικόνα
    Το μασάζ του προσώπου είναι μια σειρά μεθοδικών πράξεων, βάσει διδαγμάτων της ανατομίας που έχουν σκοπό: 1. Να διαπλάσουν το πρόσωπο. 2. Να δραστηριοποιήσουν την περιφερειακή κυκλοφορία 3. Να εντατικοποιήσουν τις εναλλαγές στο ύψος του γενετικού και δερματοχρωϊκού του μαλπίγγη (μαλπιγιανή στιβάδα) 4. Να ευνοήσει την αγγειοδιαστολή και αγγειοσυστολή των αιμοφόρων αγγείων. 5. Να τονώσει το δέρμα. 6. Να προκαλέσει ξεκούραση των νεύρων και των μυών. 7. Να εξαφανιστούν τα νεκρά κύτταρα. 8. Να προλάβει και να εξαφανίσει τις ρυτίδες. 9. Να καταπολεμήσει τις ατέλειες του προσώπου, όπως κοκκινίλες, πεσμένα μάγουλα, διπλοσάγονο.

Μακιγιάζ και περιβάλλον

Εικόνα
    Ένα καλό μακιγιάζ δεν πρέπει να είναι ταιριαστό μόνο με τον τύπο, αλλά επίσης και με το περιβάλλον. Η εποχή, η ώρα, ο τόπος, τα ρούχα… η συντροφιά προσδιορίζουν την εμφάνισή σας. 

Παγκράτιο.

Εικόνα
    Στην αρχαία Ελλάδα, τρία ήταν τα βασικά μαχητικά (βαρέα) αθλήματα: η πυγμή, η πάλη και το Παγκράτιον που και τα τρία μαζί δημιουργούσαν το Πάμμαχον. Στο Πάμμαχον υπήρχαν και άλλα επιμέρους μαχητικά αθλήματα όπως η διελκυστίνδα, η αλίνδηση, το σώμα (σούμο) κ.λπ. Το πιο θεαματικό από τα μαχητικά αγωνίσματα ήταν το ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ και το ΠΑΜΜΑΧΟΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ (Pankration, pancrace, pankratos, pancrazio, pagration, pangration, pangkration, pancraio, paradosimos, pankration, pancratium, sanda), το οποίο ήταν συνδυασμός της πυγμής και της πάλης. • Πάν = ο θεός Πάν (Pan). • Κράτος = η πολιτεία (state). • Παν + κράτος = με όλη τη δύναμη || πάμμαχα || πανγκράτια. • Παγκρατής = παντοδύναμος || πανίσχυρος || παντοκράτωρ || Πάμμαχος. • Παγκρατιαστής = ο παντοδύναμος || ο πανίσχυρος || ο παντοκράτωρ || ο παμμάχος || ο αθλητής του παγκρατίου αθλήματος. Η αναφορά των Παγκρατιαστών υπάρχει στον Ευθύδημο, μια και ήταν μία παμμερής άσκηση-άθλημα και μία παμμερής δοκιμασία.

Μύθοι και Αλήθειες για την κυτταρίτιδα & τρόποι Αντιμετώπισης της Κυτταρίτιδας

Εικόνα
Μύθοι και Αλήθειες για την κυτταρίτιδα 1.     Η κυτταρίτιδα είναι απλό λίπος. ΜΥΘΟΣ  – Η κυτταρίτιδα είναι κυρίως η συσσώρευση και η τοποθέτηση λιπαρών ουσιών στα λιποκύτταρα και είναι αποτέλεσμα της κακής κυκλοφορίας και της ξηρότητας του δέρματος. 2.     Η κυτταρίτιδα είναι κληρονομική. ΑΛΗΘΕΙΑ  – Όπως σε κάποιες περιπτώσεις κληρονομείται κάποια ασθένεια στα μέλη μιας οικογένειας, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την κυτταρίτιδα. Ταυτόχρονα όμως σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι ορμόνες του κάθε ατόμου, η διατροφή του και ο γενικότερος τρόπος ζωής του. Αν λοιπόν μια μητέρα έχει κυτταρίτιδα αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει και η κόρη της (αν και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες αυτό να συμβεί), ειδικά αν η τελευταία προσέχει τη διατροφή της και τη σωματική της υγεία.

Η Ιστορία του Kick Boxing

Εικόνα
Στις αρχές της 10ετίας του `70 οι ενασκούμενοι στις Πολεμικές Τέχνες των ΗΠΑ αναζητούσαν επίμονα μια αγωνιστική φόρμουλα που θα τους επέτρεπε να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες τους και την τεχνική τους εξέλιξη με πλήρη επαφή, που το αποτέλεσμα της χρήσης των κανονισμών θα επέτρεπε και θα οδηγούσε σε knockout. Τέτοιου είδους αγώνες διοργανώθηκαν σε όλες τις ΗΠΑ από το 1970 έως το 1973 χωρίς οι κανονισμοί να είναι ξεκάθαροι και χωρίς κατηyορίες κιλών!!! Το σπουδαιότερο εθνικό "πρωτάθλημα" το 1973 ανέδειξε πρωταθλητή τον νεαρό ΒΕΝΝΥ URQUIDEZ εναντίον του κατά πολύ βαρύτερου DANA GOODSON. 

Άσκηση και Σακχαρώδης διαβήτης

Εικόνα
     Η άσκηση αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη (Σ.Δ). Τι είναι όμως η άσκηση ? Είναι το σύνολο προγραμματισμένων, συνήθως τυποποιημένων και επαναλαμβανόμενων κινήσεων ή δραστηριοτήτων που έχουν σκοπό την ανάπτυξη σωματικών ή πνευματικών ικανοτήτων. Σαν σωματική άσκηση (φυσική) προσδιορίζεται η δραστηριότητα η οποία παράγεται από κινήσεις των σκελετικών μυών που έχει ως συνέπεια κατανάλωση ενέργειας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TAEKWON - DO.

Εικόνα
Το  taekwon - do   είναι ένα νεοσύστατο άθλημα - αγώνισμα. Το περιεχόμενο της πρωτογενούς ύλης του taekwon - do , άρχισαν οι Κορεάτες  να  το  διαμορφώνουν - προσδιορίζουν - καθιερώνουν από το 1945. Αυτό,   λοιπόν, το  νέο   αθλητικό  δημιούργημα  των  Κορεατών, πήρε   την   ονομασία taekwon - do , το   1951. Στο χρονικό διάστημα 1945 - 1951 επινοούνται-σχεδιάζονται οι πρώτοι αγωνιστικοί κανονισμοί του taekwon - do , οι οποίοι και ολοκληρώθηκαν το   1955. Έκτοτε, δηλαδή από το 1951 μέχρι τις μέρες μας, οι αγωνιστικοί κανονισμοί του taekwon - do διαρκώς βελτιώνονται και προσαρμόζονται στις επιταγές του  σύγχρονου αθλητικού πολιτισμού, κατά πρώτο λόγο, και της Διεθνούς Ολυμπιακής   Επιτροπής, κατά δεύτερο λόγο.

Μαστογραφία & Αυτοεξέταση και Παράγοντες Κινδύνου

Εικόνα
Μαστογραφία & Αυτοεξέταση Η σωστή και τακτική αυτοεξέταση σε συνδυασμό με την εξέταση της μαστογραφίας για γυναίκες άνω των 40 ετών, αποτελούν τα πιο αποτελεσματικά όπλα πρόληψης του καρκίνου του στήθους. Παρόλα αυτά έρευνες έχουν δείξει, ότι μεγάλο ποσοστό ελληνίδων γυναικών δεν έχει κάνει ποτέ μαστογραφία, λόγω φόβου, αμέλειας ή άγνοιας. Μαστογραφία      Οι γυναίκες που υποβάλλονται τακτικά σε μαστογραφία έχουν έως και 30% πιθανότητα να νικήσουν τον καρκίνο του στήθους.

Σούπερ συνταγή για ξεκούραστα μάτια.

Εικόνα
Αποτελεί αγαπημένο μυστικό ομορφιάς και σου προσφέρει ξεκούραστα μά τια μέσα σε λίγη ώρα. Βάλε φέτες πατάτας κάτω από τα μάτια σου. Η πατάτα περιέχει κατεχολάση, συστατικό που χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά και έχει θαυμαστά αποτελέσματα στις σακούλες και στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια (πολύ πιο αποτελεσματική από τις φέτες αγγουριού).

Θρεπτική κρέμα πρόληψης των ρυτίδων.

Εικόνα
Iσως το δέρμα σου να στερείται ελαστικότητας σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, οι γραμμές της έκφρασης και οι ρυτίδες –αν και μικρές – δείχνουν πιο έντονες, ενώ η όψη σου δεν ακτινοβολεί όσο θα ήθελες. Αυτή η κρέμα επανόρθωσης, λόγω των θεραπευτικών και αναζωογονητικών ιδιοτήτων της, θα συσφίξει και θα ενυδατώσει βαθιά την επιδερμίδα, και θα εξασφαλίσει ισχυρότερη ασπίδα προστασίας στις ελεύθερες ρίζες οι οποίες πολλαπλασιάζονται μαζί με τα πρώτα σημάδια της γήρανσης. θα χρειαστείς:

Διαστρέμματα.

Εικόνα
Διαστρέμματα Διάστρεμμα ονομάζεται η βίαιη διάταση των συνδέσμων και του θυλάκου της άρθρωσης, που συνοδεύεται συχνά από διάφορης έκτασης και βαρύτητας ρήξεις. Ανάλογα με τη βαρύτητα της κάκωσης διακρίνονται τρεις βαθμοί διαστρέμματος: 1 ου  Βαθμού (ελαφρό διάστρεμμα), όπου έχουμε διάταση των συνδέσμων και του θυλάκου της άρθρωσης ή ρήξη ελάχιστων συνδεσμικών ινών. 2 ου  Βαθμού (μέσης βαρύτητας), όπου έχουμε μερική ρήξη των συνδέσμων και του θυλάκου της άρθρωσης κατά 50% περίπου των συνδεσμικών ινών. 3 ου  Βαθμού (βαρύ διάστρεμμα), όπου έχουμε πλήρη ρήξη των συνδέσμων και του θυλάκου της άρθρωσης.

Τραυματισμοί οστών (Κατάγματα κόπωσης).

Εικόνα
Τραυματισμοί οστών (Κατάγματα κόπωσης) Τα κατάγματα κόπωσης είναι μικρά σπασίματα των οστών, τα οποία προκαλούνται εξαιτίας των συνεχών και επαναλαμβανόμενων επιβαρύνσεων όπως συμβαίνει π.χ. κατά το τρέξιμο ή σε αθλήματα με συνεχόμενα άλματα. Τα εξασθενημένα οστά, εξαιτίας ενδεχομένως και παλαιοτέρων τραυματισμών, είναι πολύ πιο ευπαθή σε κάποιο κάταγμα επειδή είναι λιγότερο ικανά να αντέξουν νέες επιβαρύνσεις. Οι αθλητές με μειωμένη οστική πυκνότητα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αυξάνουν τον όγκο και την ένταση της προπόνησής του.

Τραυματισμοί στα γόνατα.

Εικόνα
Τραυματισμοί στα γόνατα Οι τραυματισμοί  στα γόνατα είναι πολύ συχνοί και ειδικά σε ομάδες αθλητών που ασχολούνται ιδιαίτερα με αθλήμα­τα επαφής (π.χ. ποδόσφαιρο, μπάσκετ),αλλά και σπορ που χαρακτηρίζονται από απότομες και συχνές αλλαγές κατεύθυνσης (π.χ. σκι, σκουός, τένις, μπάντμιντον κλπ.). H περίπλοκη κατασκευή του γονάτου και το γεγονός ότι στηρίζει ένα μεγάλο μέρος από το βάρος του σώματος, ενώ παράλληλα δέχεται πολλές καταπονήσεις και πιέσεις σε διάφορες κινήσεις, είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι που αυτή η περιοχή είναι τόσο ευάλω­τη στους τραυματισμούς. Ο τραυματισμός μπορεί να αφορά συνδέσμους, τένοντες, τους μύς, τον μηνίσκο, τον χόνδρο ή και ένα μέρος του οστού που είναι γύρω από τήν άρθρωση.

Κρύο ή Ζεστό;;

Εικόνα
Κρύο ή Ζεστό Να χρησιμοποιήσω ζεστό ή κρύο στον τραυματισμό μου; Είναι συχνά δύσκολο για τους ασθενείς να καθορίσουν αν το ζεστό ή το κρύο είναι κατάλληλο για τον τραυματισμό τους . Παρόλο που το ζεστό προσφέρει άμεση ανακούφιση μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση του τραυματισμού.  Επίσης μη σωστή χρήση πάγου μπορεί να παρατείνει τον χρόνο αποκατάστασης.Εάν όμως χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο, ο πάγος ή το ζεστό, ο ασθενής μπορεί να επωφεληθεί άμεσα και αποτελεσματικά όσον αφορά την μείωση του οιδήματος ,   της φλεγμονής ,  της αιμορραγίας , του μυϊκού σπασμού και του πόνου . Επίσης η κρυοθεραπεία και η θερμοθεραπεία επιταχύνουν την επούλωση και την αποκατάσταση του τραυματισμού.

Μυϊκές κράμπες.

Εικόνα
Μυϊκές κράμπες. Οι μυϊκές κράμπες είναι ακούσιες και επώδυνες συσπάσεις των μυών που εμφανίζονται κυρίως στα πόδια και πιο σπάνια στα χέρια, στον αυχένα, καθώς επίσης στην περιοχή του θώρακα και της κοιλιάς. Στα σημεία όπου εμφανίζονται οι κράμπες συγκεντρώνονται κάποιες ουσίες, όπως το γαλακτικό οξύ, που προκαλούν τοπικά σκλήρυνση και συρρίκνωση της μυϊκής μάζας, καθώς και έντονο πόνο. Πιο επιρρεπείς στις κράμπες είναι οι αθλητές,οι υπέρβαροι,οι αγύμναστοι και οι ηλικιωμένοι. Στους αθλητές οι συχνότερες αιτίες που προκαλούν κράμπες είναι η εξαντλητική χρήση των μυών, το στρες και η αφυδάτωση κατά τη διάρκεια σπορ, αθλημάτων και ασκήσεων. Όταν ο καιρός είναι θερμός, οι κράμπες είναι συχνότερες. Κράμπες μπορούν ακόμη να συμβούν και...

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ (ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Εικόνα
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ;      Αν μερικά από τα συμπτώματα που ακολουθούν εμφανίζονται για δύο ή τρεις εβδομάδες ή και περισσότερο, «καλό» θα ήταν μια επίσκεψη σ’ένα ψυχολόγο ή σ’ένα ψυχίατρο, για να αξιολογήσει αν υπάρχει κατάθλιψη. Ωστόσο παρακάτω αναφέρονται κάποια από τα συμπτώματα που έχει κάποιος που πάσχει από κατάθλιψη.  • Σκέψεις που περιστρέφονται γύρω από το θάνατο και την αυτοκ τονία. Τα είδη των σκέψεων ποικίλλουν... • Αίσθημα λύπης, κενού, σύγχυσης ή απελπισίας. Η διαφορά αυτών των καταθλιπτικών συναισθημάτων από τα φυσιολογικά είναι ότι συνοδεύουν κάποιον το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, καθημερινά. • Απώλεια ενδιαφέροντος για πράγματα που κάποτε ευχαριστούσαν κάποιον. Μπορεί να μην ενδιαφέρεται για τα χόμπι που αγαπούσε,..

I feel good...

Εικόνα
I feel good..

Διασυλλογικό πρωτάθλημα Kick Boxing Πανελλήνιας συμμετοχής!!

Εικόνα
         Στις  20 Νοεμβρίου 2011 , διεξήχθη Διασυλλογικό πρωτάθλημα Kick Boxing Πανελλήνιας συμμετοχής, στα Γιαννιτσά στο Κλειστό Γυμναστήριο Π. Μυλοτόπου. Το  Α.Φ.Κ.Τ. “ΑΘΛΟΝ” ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ και οι Αθλητές του,   για άλλη μια φορά κατέκτησαν μετάλλια, τιμώντας την πόλη μας και όχι μόνο αλλά και ολόκληρο το Νομό μας, αφού πραγματοποίησαν καταπληκτικούς αγώνες.  Δίνοντας υποσχέσεις για αντίστοιχες επιτυχίες και στα επόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που θα πραγματοποιηθούν το 2012. Ο αθλητής μας είναι: 1.      ΚΑΡΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ,   στην κατηγορία ΑΝΔΡΏΝ στο στυλ Full Contact ,  -81 κιλών.   Την ομάδα συνόδευσε και ο αθλητής μας Παπαδόπουλος Δήμος,

« Τυχερός είναι όποιος δουλεύει , ο τεμπέλης , ο ράθυμος, μακροπρόθεσμα δεν έχει καμία απολύτως τύχη »

Εικόνα
« Τυχερός είναι όποιος δουλεύει , ο τεμπέλης , ο ράθυμος, μακροπρόθεσμα δεν έχει καμία απολύτως τύχη »

Λίπη: Είδη Και Ο Ρόλος Τους Στη Διατροφή Μας

Εικόνα
  ΛΙΠΗ Τα λίπη στη δίαιτά σας χωρίζονται κυρίως σε δύο τύπους: τα ορατά και τα αόρατα. Τα ορατά λίπη είναι εκείνα τα οποία είναι εμφανή, όπως το βούτυρο, η μαργαρίνη και άλλα επαλλείματα, μαγειρικά λάδια και το λίπος του κρέατος. Τα μη ορατά λίπη προστίθενται κατά το μαγείρεμα (για παράδειγμα, στα κέικ και στα μπισκότα) ή κατά την παρασκευή τροφίμων (όπως στα λουκάνικα). Γαλακτώματα λίπους χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε προϊόντα όπως η μαγιονέζα. Κάποια τρόφιμα, όπως τα αυγά, είναι επίσης πλούσια σε λίπος. ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΛΙΠΟΣ; Πολλά έχουν γραφτεί για τις βλαβερές δράσεις του λίπους. Αλλά, το λίπος είναι ένα απαραίτητο συστατικό της δίαιτάς σας για 3 λόγους: Γευστικότητα : το λίπος κάνει πολλές τροφές να είναι πιο γευστικές. Δεν έχει καμία αξία ένα τρόφιμο να είναι θρεπτικό εάν δεν αρέσει στους ανθρώπους και για τον λόγο αυτό δεν το

Οι πόνοι ως βασικά συμπτώματα διάφορων παθήσεων.

Εικόνα
Οι πόνοι ως βασικά συμπτώματα διάφορων παθήσεων εμφανίζονται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μέσα στην ημέρα, ανάλογα με τους βιολογικούς ρυθμούς του οργανισμού μας αλλά και τα επίπεδα των ορμονών, σύμφωνα με έρευνες του καθηγητή Ράσελ Φόστερ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι ώρες υψηλού κινδύνου για την καρδιά και τον εγκέφαλο είναι συνήθως οι πρωινές, καθώς τότε συμβαίνουν τα περισσότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά. Πρωί έχει επίσης την τάση να εκδηλώνεται η ημικρανία και ο πονοκέφαλος γενικότερα, ενώ το μεσημέρι εμφανίζονται συνηθέστερα οι κρίσεις πανικού και το απόγευμα επιδεινώνονται ο πυρετός, οι καούρες στο στομάχι και η φαγούρα. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά ποια είναι η λίστα με τις βασικότερες παθήσεις και ποιες ώρες εκδηλώνονται συνήθως κατά τη διάρκεια της μέρας: 1. Εμφράγματα και εγκεφαλικά.  Από τις 9 έως τις 10 το πρωί, ο κίνδυνος εκδήλωσης καρδιαγγειακού προβλήματος

Εκδρομούλα με X - treme sports, ιππασία, ορειβασία, αναρρίχηση και πολλά άλλα!!!

Εικόνα
Εκδρομούλα με X - treme sports ιππασία .....      Μόνο για τα μέλη αλλά και για τους φίλους των μελών!!! θα πραγματοποιηθεί εκδρομή υπαίθριων δραστηριοτήτων, X - treme sports, ιππασία, ορειβασία, αναρρίχηση και πολλά άλλα στις 16-17-18 Δεκεμβρίου 2011.       Σε υψόμετρο 1.100 μ., στη διασταύρωση Άνω & Κάτω Βροντού, μόλις 5 χλμ έξω από την Άνω Βροντού, στο καταφύγιο -  πάρκο δραστηριοτήτων -  κέντρο ενναλακτικού τουρισμού.       Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους όπως μια έκταση για ελεύθερη ιππασία, στίβο περιπέτειας για αναρρίχηση & καταρρίχηση, εναέρια διαπέραση, θιβετιανή γέφυρα καθώς και ειδικούς χώρους για σκοποβολή, τοξοβολία, χρωματοσφαίριση (paintball), διαδρομές για ποδήλατο βουνού (mountain bike) και πεζοπορία. Όλα σε ένα ιδανικό περιβάλλον.

Πινγκ Πονγκ παίζεται και έτσι...

Εικόνα

Νευρική ανορεξία.

Εικόνα
Ένα βίντεο που που μιλάει από μόνο του...

Eyeliner: Πώς να σχεδιάσεις την γραμμή.

Εικόνα
Η γραμμή βασικά θα πρέπει να ακολουθεί το σχήμα του ματιού και απλά να τελειώνει στην εξωτερική γωνία. Ανάλογα όμως με το σχήμα τους πρέπει να κάνεις μερικές διορθώσεις 1. Στρογγυλά μάτια Προέκτεινε τη γραμμή λίγο πιο έξω από την εξωτερική γωνία και μερικά χιλιοστά ψηλότερα. 2. Γωνίες ματιών που «πέφτουν» Πρέπει τότε κοντά στο τέλος του ματιού στην εξωτερική γωνία να ζωγραφίσεις τη γραμμή οπωσδήποτε ένα τι λίγο προς τα πάνω.

Ομορφιά και Αυτοεκτίμηση.

Εικόνα
Αρκεί o καθρέφτης για να τονώσει το ηθικό; «Η δυνατή Αυτοεκτίμηση δεν εξαρτάται ούτε από τη φυσιογνωμία, ούτε από τη σωματική διάπλαση. Είναι το αποτέλεσμα μιας σωστά χτισμένης προσωπικότητας» Dr. John Kennedy-Ψυχολόγος Ο συσχετισμός της Αυτό-Εκτίμησης και της Ομορφιάς Ολο και περισσότερες έρευνες καταδεικνύουν πως  η εξωτερική εμφάνιση  – αν και σημαντική – δεν αρκεί από μόνη της για να οδηγήσει σε μια σταθερά  υψηλή Αυτο-Εκτίμηση . Τα  ωραία εμφανισιακά άτομα  δεν είναι κατ’ανάγκη άτομα που πιστεύουν στον ευατό τους και τις ικανότητές τους, αν και το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Η  συνολική εικόνα π ου έχει το άτομο για τον εαυτό του-πέρα από την εμφάνιση του-σχετικά με τις προσδοκίες του, τις δυνατότητες του, τους στόχους του, την αξία του, τα προτερήματα και τα επιτεύγματά του, ώστε να του δημιουργείται η αίσθηση μιας ισχυρής,θετικής Αυτο-Εικόνας είναι τελικα το  κομβικό σημείο για μια σταθερή και υψηλή  Αυτο-Εκτίμηση .

Πως επιτυγχάνουμε μυϊκή ανάπτυξη.

Εικόνα
Η μυϊκή ανάπτυξη προέρχεται από την υπερτροφία (ή υπερπλασία) των μυών και εξαρτάται από την ένταση και τη συχνότητα της άσκησης. Σκληρή προ­πόνηση με μεγάλες αντιστάσεις, σε σχετικά μόνιμη βάση, θα αυξήσει την πυκνότητα των μυών κάνοντας τους πιο γεμάτους. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία της μυϊκής ανάπτυξης δεν είναι γνωστή επακριβώς αλλά οι περισσότερες θεωρίε ς βασίζονται στην ιδέα ότι οι αντιστάσεις καταστρέφουν το μυϊκό ιστό και η ανάπτυξη επιτυγχάνεται με το υπερβολικό αντιστάθμισμα του χαμένου ιστού για να προστατευτεί το σώμα από μελλοντική ενδεχόμενη καταστροφή. Το ανθρώπινο σώμα καταστρέφει και ξαναχτίζει τους μυς κάθε 15-30 μέρες. Η γυμναστική με βάρη επιταχύνει αυτή τη διαδικασία λόγω των αυξημένων αναγκών για ενέργεια. Η κορύφωση της μυϊκής ανάπλασης φτάνει 24-36 ώρες μετά την προπόνηση

Γυναίκες και άσκηση με βάρη.

Εικόνα
ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΑΝΔΡΕΣ & ΑΣΚΗΣΗ  Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μια έκρηξη ενδιαφέροντος από την πλευρά των γυναικών όσον αφορά την εξάσκηση με βάρη. Οι γυναίκες μπορούν να εξασκούνται όπως και οι άνδρεςτο ίδιο σκληρά και για τη ν ίδια χρονική διάρκεια. Ασφαλώς όμως στο σχεδιασμό της επιβάρυνσης που απευθύνεται σε μία γυναίκα θα πρέπι να λάβουμε υπ' όψιν μας ορισμένες γενικές διαφορες. Το γυναικείο σώμα έχει πιο αδύναμους συνδέσμους και τένοντες, γι' αυτό οι γυναίκες θα πρέπει να χρησιμοποιούν συνήθως πιο μικρές αντιστάσεις και πιο πολές επαναλήψεις. Η μεγαλύτερη ευκαμψία των γυναικών, τους επιτρέπει να γυμνάζουν τους μύες με μεγαλύτερη ποικιλία ασκήσεων και με μεγαλύτερο εύρος κίνησης. Επίσης τα κάτω άκρα των γυναικών είναι μεγαλύτερα

Παιδική παχυσαρκία..

Εικόνα
Η παιδική παχυσαρκία, είναι αμέλεια ανηλίκου.

Nέα μορφή ομαδικών αγώνων Ταεκβοντό 5 X 5

Εικόνα
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό του 2011 στην πόλη Gyeongju της Κορέας,  έγινε μια επίδειξη ενός νέου τρόπου ομαδικών αγώνων Ταεκβοντό μεταξύ των ομάδων της Κορέας και της Ρωσίας. Η κάθε ομάδα αποτελείτε από πέντε αθλητές και στα πρώτα πέντε λεπτά του παιχνιδιού οι αθλητές αγωνίζονται με

Ένα διαφορετικό "Μπάσκετ" όπως δεν το έχετε ξαναδεί!!!!!

Εικόνα
Ένα διαφορετικό "Μπάσκετ"  όπως δεν το έχετε ξαναδεί!!!!!

Διατροφή Αποκατάσταση.

Εικόνα
Η επικρατούσα τακτική για το είδος της διατροφής κατά την αποκατάσταση, δίνει έμφαση στην αναπλήρωση των υδατανθράκων και πολύ μικρότερη σημασία στην αναπλήρωση των πρωτεϊνών.    Ωστόσο, νεότερα δεδομένα φανερώνουν ότι η αμέλεια της ταχείας αναπλήρωσης των πρωτεϊνών επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό ότι για την καλύτερη αποκατάσταση και ανάπτυξη, η αναπλήρωση των πρωτεϊνών πρέπει να γίνεται πριν από την άσκηση!   Την παραπάνω άποψη ενισχύουν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε γυμνασμένους άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι έλαβαν μέρος

Πρωτεΐνη: Κατανάλωση πρωτεϊνών μετά την άσκηση.

Εικόνα
Κατανάλωση πρωτεϊνών μετά την άσκηση Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά πρόσφατα έδειξε διαφορετικά αποτελέσματα. Σε άτομα μεγάλης (μέση ηλικία 72 έτη) και νεαρής (μέση ηλικία 24 έτη) ηλικίας, μελετήθηκε η επίδραση της κατανάλωσης πρωτεϊνών που πέπτονται γρήγορα (ορός γάλακτος) συγκριτικά με αυτές που πέπτονται πιο αργά (καζεΐνη). Βρέθηκε ότι, ανεξάρτητα από την ηλικία, η κατανάλωση ορού γάλακτος αύξησε τα επίπεδα των αμινοξέων στο αίμα γρηγορότερα από ό,τι η κατανάλωση καζεΐνης, το οποίο σημαίνει και μεγαλύτερο ρυθμό πρωτεϊνοσύνθεσης στο μυ. Παρόλο που στη συγκεκριμένη έρευνα απουσίαζε ο παράγοντας άσκηση, τα δεδομένα προσομοιάζουν τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν παραπάνω κατά τη διεξαγωγή των πειραμάτων με ενδοφλέβια έγχυση αμινοξέων.      Συμπεραίνεται ότι η κατανάλωση πρωτεϊνών ή αμινοξέων όσο το δυνατό γρηγορότερα μετά το πέρας της άσκησης έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην πρωτεϊνοσύνθεση του μυός.  

Αμινοξεα: Οι ψηφίδες των πρωτεινών των τροφών

Εικόνα
Φάε τη σαλάτα σου, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες….Πιες τον χυμό σου, είναι γεμάτος βιταμίνη C….Μην ξεχνάς το γάλα σου, θα σε προμηθεύσει με το τόσο σημαντικό ασβέστιο… Αυτές, αποτελούν μερικές μόνο από τις καθημερινές έννοιες της μητέρας που ενδιαφέρεται να προσφέρει στο παιδί της, την καλύτερη δυνατή διατροφή. Σχεδόν ποτέ όμως δεν θα προτρέψει 'Φάε το κοτόπουλό σου, είναι καταπληκτική πηγή αμινοξέων'…Αλήθεια πόσοι γονείς γνωρίζουν τι είναι ουσιαστικά τα αμινοξέα;

Κοκτέιλ για να ΚΑΨΕΙΣ ΛΙΠΟΣ!!!

Εικόνα
Κοκτέιλ για να ΚΑΨΕΙΣ ΛΙΠΟΣ με κανέλα, μέλι και λεμόνι Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους Μια αποτελεσματική θεραπεία για την απώλεια βάρους είναι ο συνδυασμός κανέλας, μελιού και λεμονιού. Η κανέλα βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με έρευνες η κανέλα μειώνει το πρήξιμο στο σώμα, βελτιώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα, αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η κανέλα μειώνει το σωματικό λίπος και βελτιώνει τα επίπεδα της άλιπης μάζας σώματος.