Πρωτεΐνη: Κατανάλωση πρωτεϊνών μετά την άσκηση.



Κατανάλωση πρωτεϊνών μετά την άσκηση

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά πρόσφατα έδειξε διαφορετικά αποτελέσματα. Σε άτομα μεγάλης (μέση ηλικία 72 έτη) και νεαρής (μέση ηλικία 24 έτη) ηλικίας, μελετήθηκε η επίδραση της κατανάλωσης πρωτεϊνών που πέπτονται γρήγορα (ορός γάλακτος) συγκριτικά με αυτές που πέπτονται πιο αργά (καζεΐνη). Βρέθηκε ότι, ανεξάρτητα από την ηλικία, η κατανάλωση ορού γάλακτος αύξησε τα επίπεδα των αμινοξέων στο αίμα γρηγορότερα από ό,τι η κατανάλωση καζεΐνης, το οποίο σημαίνει και μεγαλύτερο ρυθμό πρωτεϊνοσύνθεσης στο μυ. Παρόλο που στη συγκεκριμένη έρευνα απουσίαζε ο παράγοντας άσκηση, τα δεδομένα προσομοιάζουν τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν παραπάνω κατά τη διεξαγωγή των πειραμάτων με ενδοφλέβια έγχυση αμινοξέων.
     Συμπεραίνεται ότι η κατανάλωση πρωτεϊνών ή αμινοξέων όσο το δυνατό γρηγορότερα μετά το πέρας της άσκησης έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην πρωτεϊνοσύνθεση του μυός. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 KICK BOX

KICK BOXING