KICK BOXING


ΤΜΗΜΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΣΟΥΝ
-ΠΑΙΔΙΚΟ (8+)
-ΑΡΧΑΡΙΩΝ
-ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ
-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
-ΜΙΚΤΟ

Kick Boxing σκέψου πριν βάλεις για πρώτη φορά τα γάντια σου...



Είσαι ένα βήμα πριν ξεκινήσεις το kickboxing; Καταρχήν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να διαλέξεις την κατάλληλη σχολή. Έχει μεγάλη σημασία να βρεις τον κατάλληλο προπονητή, που διαθέτει τα αντίστοιχα προσόντα. Άνθρωποι ακατάλληλοι και μη γνώστες του αθλήματος, είναι σίγουρα «επικίνδυνοι» τόσο για εσένα, όσο για τους συναθλητές σου.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζεις, προκειμένου να εξελίξεις την προπόνηση και την απόδοση σου στην συνέχεια, στον μέγιστο βαθμό.

Ποιοι είναι αυτοί;

- Είσαι σε σχολή πολεμικής τέχνης. Πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και να ακούς τον δάσκαλό σου.

-Μη παρασύρεσαι απ’ τον ενθουσιασμό σου. Τον πρώτο καιρό δώσε έμφαση στην τεχνική σου, η δύναμη θα βγει σιγά σιγά.

-Διάλεξε εξοπλισμό κατάλληλο για σένα. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά γάντια, επικαλαμίδες κλπ. Μπορεί να συναντήσεις κάποια που είναι ακατάλληλα. Με αυτά, είναι εύκολο να τραυματιστείς ή να τραυματίσεις τον συναθλητή σου.

-Το kickboxing είναι για όλους. Στόχος είναι να παίζουμε όλοι με όλους, χωρίς να χτυπάμε.

- Έχει ελάχιστους τραυματισμούς και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας από προπονητές και αθλητές.

- Είναι άθλημα , όχι ”ξύλο” . Πρέπει να σκέφτεσαι την κάθε τεχνική σου, και πριν παίξεις, και στο μάθημα. Πρέπει να δουλεύει το σώμα και το μυαλό σου, στο 100% αν θέλεις να βλέπεις βελτίωση.

-Βοήθα τον συναθλητή σου για να σε βοηθήσει κι αυτός. Παίξτε με τόση δύναμη, όση να μπορείτε να ανταπεξέλθετε και οι δύο.

-Αφού βάλεις τα γάντια και παίξεις, η προπόνησή σου δεν τελείωσε. Σκέψου τα λάθη σου ,συζήτησε τα με τον προπονητή και τους συναθλητές σου και η βελτίωση θα είναι γρήγορη.

- Είσαι πλέον ένας kickboxer! Πρέπει να παραμένεις μέσα και έξω απ’ το γυμναστήριο. Η ζωή σου πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν αθλητική, μακριά από καταχρήσεις. Αυτό θα επιταχύνει την εξέλιξή σου.


Μόνο για γυναίκες!!

Μαθήματα Kick Boxing ειδικά σχεδιασμένα μόνο για γυναίκες!

Ερώτ: Θα με χτυπήσουν και θα με "δείρουν";!

Απαντ.: Όχι! Είναι απολύτως ασφαλές δεν πρόκειται να σε χτυπήσει κανένας ούτε και να σε "δείρουν"!!

Ερώτ.: Στο τμήμα μέσα είναι μόνο γυναίκες ή και άντρες; Ο σωματότυπός μου κάνει γι'αυτό το άθλημα-τρόπος άσκησης;

Απαντ.: Είναι ένα τμήμα σχεδιασμένο και ειδικά διαμορφωμένο για γυναίκες. Το περιβάλλον που επικρατεί, οι ασκήσεις, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η άσκηση και το μάθημα, η επιβάρυνση και ο βαθμός δυσκολίας, είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες, τις κάθε γυναίκας ανεξαρτήτως σωματότυπου.


Ερωτ.: Και τι γυμνάζω με αυτόν τον τρόπο γυμναστικής το Kick Boxing;

Απάντ.: Όλο σου το σώμα!! Επιτυγχάνεις σύσφιξη, ενδυνάμωση του σώματος, αδυνάτισμα, ευλυγισία, φυσική κατάσταση - αντοχή, δυναμώνουν τα κόκαλά σου (πρόληψη της οστεοπόρωσης), ισορροπία και προσφέρει ταυτόχρονα φοβερή εκτόνωση από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Ερώτ.: Μπορώ να το χρησιμοποιήσω και ως αυτοάμυνα να προστατέψω τον εαυτό μου εάν χρειαστεί;;

Απάντ.: Βεβαίως το Kick Boxing είναι μία πολεμική τέχνη, που εκτός από τα οφέλη της γυμναστικής που σου προσφέρει και ξέχωρα από τον πρωταθλητισμό, είναι χρήσιμο και ως αυτοάμυνα!

Ερώτ.: Και τι εξοπλισμό χρειάζομαι ή τι ρούχα θα πρέπει να έχω για να κάνω Kick Boxing:

Απάντ.: Όπως όλα τα αθλήματα και το Kick Boxing έχει τον δικό του εξοπλισμό. Για αρχή και για το συγκεκριμένο τμήμα, είναι αρκετά ένα ζευγάρι "γάντια" ειδικά για το Kick Boxing, ένα ζευγάρι "μπαντάζ" (περικάρπιο που προστετεύει τον καρπό μας). Όσο για τον ρουχισμό όπως νιώθεις άνετα ένα σορτσάκι ή μία φορμούλα από κάτω και ένα αθλητικό φανελάκι ή μπουστάκι από πάνω είναι υπεραρκετά για τα πρώτα βήματα στο άθλημα! Και το πιο σημαντικό από όλα! μαζί σου θα πρέπει να έχεις πάντα ένα μπουκαλάκι νερό και μία πετσετούλα.




Ερώτ.: Και πότε μπορώ να ξεκινήσω;! Μπορώ να δοκιμάσω πρώτα να δω εάν θα μου αρέσει και μετά να αποφασίσω;;;

Απάντ.: Το σημαντικότερο από όλα είναι να σου αρέσει το κλίμα που επικρατεί μέσα στο τμήμα, οι συναθλήτριες σου, ο Δάσκαλός σου, ο τρόπος που γίνεται η άσκηση κλπ. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να έρθεις να δοκιμάσεις μία φορά και αν σου αρέσει αποφασίζεις να συνεχίσεις μαζί μας.!! Το πρόγραμμα μπορείς να το βρεις κάνοντας κλικ ΕΔΩ και θα ψάξεις για το KICK BOX F ή να περάσεις μία βόλτα από το Σύλλογό μας και να ενημερωθείς για οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 KICK BOX

KICK BOXING