2ο Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: "Πρόληψη και Αντιμετώπιση Σεξουαλικής Παρενόχλησης" 18 & 19 Ιουλίου 2015



Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια μορφή έμφυλης βίας που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το 85% περίπου που πέφτουν θύματα σεξουαλική παρενόχλησης είναι από το στενό οικογενειακό περιβάλλον το 10% από οικείο πρόσωπο και ένα 5% από τελείως άγνωστο πρόσωπο.

Η σεξουαλική παρενόχληση συνιστούσε για δεκαετίες - και εν µέρει συνεχίζει να συνιστά - µία υπαρκτή αλλά αθέατη κατάσταση, την οποία η κοινωνία τη θεωρούσε και την αντιµετώπιζε ως ένα ταµπού, όταν δε φρόντιζε να αποκρύπτει επιµελώς την ύπαρξή της. Μέσα στην οικογένεια, σε χώρους διασκέδασης και στους χώρους της εργασίας το φαινόμενο αυτό είχε ως συνέπεια τη θυµατοποίηση ως συζύγων, ως πελατών, ως των εργαζομένων και κυρίως των γυναικών, οι οποίες αφενός υφίσταντο µία άνιση µεταχείριση και αφετέρου αποσιωπούσαν το γεγονός, φοβούµενες κυρίως τον διασυρµό και την κοινωνική κατακραυγή, αλλά και την επιδείνωση των οικογενειακών, των κοινωνικών και των εργασιακών τους συνθηκών επιβίωσης.

Το σεμινάριο είναι για κάθε ενδιαφερόμενη που επιθυμεί να εφοδιάσει τον εαυτό της με γνώσεις αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας, απέναντι στη Σεξουαλική κακοποίηση-παρενόχληση, που συναντάει μέσα στην εργασία της «Εργασιακή Σεξουαλική Παρενόχληση», μέσα στην οικογένεια «Ενδοοικογενειακή Βία», έξω στο δρόμο, σε μία παραλία ή σε ένα κέντρο διασκέδασης… είτε όταν πρόκειται για την ίδια ή για τον συνάνθρωπό της, την οικογένεια της, το παιδί της. Το πώς μπορεί να το προλάβει, να το αντιμετωπίσει πριν συμβεί ή καθώς συμβαίνει και με ποιον τρόπο μπορεί να ζητήσει βοήθεια από νομικούς και κοινωνικούς φορείς. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία γνώσεων όπου πρέπει κάθε γυναίκα να γνωρίζει. Ενδείκνυται για ηλικία 16+* για γυναίκες, δεν απαιτείται ήδη γνώση κάποιας πολεμικής τέχνης.

*Οι γυναίκες από 18 ετών και κάτω απαραίτητα θα πρέπει να συνοδεύονται από την κηδεμόνα τους ή με την αδερφή τους εφόσον είναι ενήλικη χωρίς κάποια επιπλέον χρηματική επιβάρυνση.



Δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 13 Ιουλίου 2015. Τις Δηλώσεις συμμετοχής θα τις προμηθευτείτε από τα Γραφεία του Συλλόγου ή μέσο e-mail.
Την δήλωση μπορείτε να την καταθέσετε είτε στα γραφεία του συλλόγου είτε μέσο e-mail.


Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου μας Α.Φ.Κ.Τ. Ορεστιάδος.
Διευθ.:11ης Διλοχίας, 15 Ορεστιάδα
Τηλ.: 6997629446.
E-mail.: sarantis_eli@hotmail.com
Website.: 
http://www.athlonfitnessclub.blogspot.gr/


Για κάθε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 KICK BOX

KICK BOXING