Self Defense Αυτοάμυνα



Με τον όρο αυτοάμυνα νοείται οποιαδήποτε μέθοδος στρατηγικής ή τακτικής επιλέγει κάποιο άτομο στην προσπάθειά του να αποφύγει τον κίνδυνο που απειλεί την σωματική του ακεραιότητα. Τα πάντα μπορούν να αποφευχθούν αρκεί να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 11:00 π.μ. θα γίνονται μαθήματα αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας (self defense).

Στα μαθήματα, θα διδάσκονται βασικές τεχνικές απλές και αποτελεσματικές, τις οποίες θα μπορεί ο καθένας να μάθει και να χρησιμοποιήσει. Δεν απαιτείται ήδη γνώση κάποιας πολεμικής τέχνης, και μπορεί να παρακολουθηθεί και από άνδρες και από γυναίκες ανεξαρτήτου σωματικής διάπλασης.
Όλες τις τεχνικές θα τις τελειοποιούνται και θα εκπαιδεύονται μέσα από ρεαλιστικά σενάρια που θα γίνονται μέσα στα μαθήματα.
Επιπλέον θα υπάρχει και το θεωρητικό κομμάτι όπου, θα γνωρίζει ο εκπαιδευόμενος την νομοθεσία στην χώρα μας όπου ισχύει και τι προβλέπεται για την αυτοάμυνα σε κάθε περίπτωση. Θα ενισχύεται η αυτοπεποίθηση, βασικό κομμάτι της αυτοάμυνας, και ταυτόχρονα θα αποκτάται μία καλή φυσική κατάσταση, επίσης βασικό κομμάτι της αυτοάμυνας.
Επίσης, στα μαθήματα θα γίνεται εκμάθηση-ασκήσεις-σενάρια πρώτων βοηθειών.

Και μην ξεχνάμε κάθε συμπλοκή έχει και τα εξής επακόλουθα:

1.ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

2.ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

3. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

 Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις υπόψη στην αυτοάμυνα είναι οτι πρέπει να νιώθεις οτι είσαι σημαντικός. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε χτυπήσει, να σε βλάψει. Έχεις το δικαίωμα να προστατέψεις τον εαυτό σου κ να είσαι έτοιμος να παλέψεις γι’ αυτόν. Το δεύτερο πράγμα είναι οτι πρέπει να καταλάβεις οτι το μυαλό σου αποτελεί το πιο πολύτιμο όπλο στην αυτοάμυνα, χρησιμοποιούμε το μυαλό μας να ελέγξουμε τον πανικό κ το φόβο, να επιλέξουμε την κατάλληλη λύση για οποιαδήποτε κατάσταση απειλεί τη ζωή μας. Γενικά χρησιμοποιούμε το μυαλό μας να παίρνουμε επιλογές και το να παίρνεις επιλογές αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αυτοάμυνας.

«Σεβασμός στον άνθρωπο»


«Η κερδισμένη μάχη είναι η μάχη που δεν έγινε ποτέ»


«Στα παλιά τα χρόνια ο νικητής ήταν θριαμβευτής και ζωντανός, ενώ ο ηττημένος νεκρός στο χώμα»
«Σήμερα ο νικητής είναι στην φυλακή και ο ηττημένος παραμένει νεκρός στο χώμα.»






Περισσότερες Πληροφορίες κάνοντας κλίκ ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

KICK BOXING

Τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 KICK BOX