Η Φιλοσοφία του Tae Kwon Do αλλά και της ζωής..

Η Φιλοσοφία του Tae Kwon Do

Η φιλοσοφία του Tae Kwon Do βασίζεται στην πειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωση, αρχές οι οποίες βοηθούν τον άνθρωπο να αποδώσει σωματικά και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση.

Οι αρχές του Tae Kwon Do, όπως τις κατέγραψε ο ιδρυτής του αθλήματος Choi Hong Hi, είναι οι εξής:

Ευγένεια (Ye Ui)
Ο μαθητής-αθλητής αναπτύσει και μαθαίνει να προάγει το πνεύμα των αμοιβαίων παραχωρήσεων, όντας ευγενικός με τους άλλους.

Ακεραιότητα (Yom Chi)
Πρέπει κανείς να μπορεί να καθορίσει το σωστό και το λάθος και να έχει τη συνείδηση, αν κάνει λάθος, να αισθανθεί ενοχή.

Επιμονή (In Nae)
Για να επιτύχουμε κάτι, είτε πρόκειται για ανώτερο πτυχίο είτε για την τελειοποίηση μιας τεχνικής, πρέπει να βάλουμε το στόχο μας και ύστερα να επιμένουμε συνεχώς.

Αυτοέλεγχος (Guk Gi)
Αυτή η αρχή είναι εξαιρετικά σημαντική , ως προς το πώς συμπεριφέρεται κανείς, είτε στους αγώνες είτε στις προσωπικές του υποθέσεις.

Ακατάβλητο Πνεύμα (Baekjul Boolgool)
Ο σοβαρός μαθητής του Taekwon-Do συμπεριφέρεται σε όλες τις περιστάσεις με ταπεινότητα και ειλικρίνεια. Όταν όμως συναντά την αδικία, αντιμετωπίζει τους φιλοπόλεμους χωρίς καθόλου φόβο ή δισταγμό, με ακατάβλητο πνεύμα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος ή πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός τους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 KICK BOX

KICK BOXING