Πώς να επιζήσετε από μια καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι σας.


Πώς να επιζήσετε από μια καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι σας.

Ας υποθέσουμε ότι είναι 18:15 και θα κατευθύνεστε προς το σπίτι σας (και είσαστε μόνοι σας),
... μετά από μια ασυνήθιστα σκληρή μέρα στη δουλειά. Είσαστε πολύ κουρασμένοι, αναστατωμένοι και γενικά πολύ φορτισμένοι από την μέρα που πέρασε. Ξαφνικά αρχίζετε να αντιμετωπίζετε έντονο πόνο στο στήθος, ο οποίος εξαπλώνετε στο χέρι σας και στο σαγόνι σας. Είστε μόνο περίπου 8χλμ από το πλησιέστερο νοσοκομείο στο σπίτι σας. Δυστυχώς, δεν είστε σίγουροι αν θα είστε σε θέση να φτάσετε εγκαίρως στο νοσοκομείο για να σας παράσχουν τις πρώτες βοήθειες κλπ.. Ίσως και να έχετε εκπαιδευτεί στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CPR-"το φιλί της Ζωής"), αλλά ο τύπος που δίδαξε το μάθημα, δεν σας είχε πει πώς να το εκτελέσετε στον εαυτό σας ..!



Τώρα, πώς επιβιώνει κανείς από μια καρδιακή προσβολή όταν είναι μόνος του ..

Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι τους όταν υποστούν καρδιακή προσβολή, χωρίς βοήθεια. Ο άνθρωπος του οποίου καρδιά χτυπάει εσφαλμένα και αρχίζει να έχει τάση για λιποθυμία, έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα πριν χάσει τις αισθήσεις του.
Ωστόσο, τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους με το βήχα επανειλημμένα και πολύ έντονα. Μία βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα, και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος, καθώς με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η πτυέλων βαθιά μέσα στο στήθος.

Μια ανάσα και ο βήχας πρέπει να επαναλαμβάνεται περίπου κάθε δύο δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσει βοήθεια, ή έως ότου αισθανθούμε ότι η καρδιά άρχισε να χτυπάει και πάλι κανονικά. Με βαθιές ανάσες επιτυγχάνουμε πολύ καλή οξυγόνωση των πνευμόνων και ο βήχας δημιουργεί μία "συμπίεση-πίεση" στην καρδιά με αποτέλεσμα να διατηρείτε η κυκλοφορία του αίματος.
Αυτή  "συμπίεση-πίεση"στην καρδιά την βοηθά επίσης να ανακτήσει τον φυσιολογικό ρυθμό της. Με τον τρόπο αυτό, τα θύματα καρδιακής προσβολής μπορούν να φτάσουν σε ένα νοσοκομείο.

Πηγή.: http://www.emsworld.com/news/10341636/doctor-cough-cpr-good-for-cardiac-arrest

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 KICK BOX

KICK BOXING