Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες: Διαλύστε τους μύθους, λύστε τις απορίες.[VIDEO]


Ο Μάριος Παπαδόπουλος, Παιδοπνευμονολόγος-Παιδοαλλεργιολόγος και ο Νικόλαος Μαραγκός, Χειρουργός – Ωτορινολαρυγγολόγος, μίλησαν αποκλειστικά στο Pathfinder και μας βοήθησαν να λύσουμε τις πιο συχνές απορίες που έχουμε όλοι για τις αλλεργίες και παράλληλα να διαλευκάνουμε τους πιο διαδεδομένους μύθους για αυτές. 

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις αναπτυγμένες χώρες παρουσιάζουν αλλεργίες. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, το στρες, το κάπνισμα και ο σύγχρονος τρόπος ζωής, συντελούν στην αύξηση της συχνότητας των κρουσμάτων.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι αλλεργίες μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία και συχνά ανεξάρτητα από την εποχή. Ανά πάσα στιγμή της ζωής μας μπορούμε να παρουσιάσουμε αλλεργική αντίδραση σε κάποιο αλλεργιογόνο. Τα αλλεργιογόνα όμως, δεν βρίσκονται μόνο στη φύση, όπως η γύρη, αλλά και μέσα στο σπίτι.
Τα συχνότερα οικιακά αλλεργιογόνα είναι τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, το τρίχωμα των ζώων ή ο καπνός του τσιγάρου που είναι ερεθιστικός για τους αλλεργικούς. Σήμερα υπάρχουν ωστόσο αρκετοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις αλλεργίες, αφού πρώτα τις διαγνώσουμε. Ένας από αυτούς είναι και η απευαισθητοποίηση, μια διαδικασία που βοηθάει τον οργανισμό μας, όταν έρχεται σε επαφή με κάποιο αλλεργιογόνο να μην εκδηλώνει τα γνωστά ενοχλητικά συμπτώματα.
Είναι πολύ σημαντικό επίσης να αερίζουμε και να ξεσκονίζουμε τακτικά στο σπίτι μας. Ακόμη πρέπει να πλένουμε τα σεντόνια στους 60 βαθμούς, να καθαρίζουμε τα χαλιά με ηλεκτρική σκούπα και να πλένουμε τακτικά  τα φίλτρα των κλιματιστικών. Θα πρέπει ακόμη να αποφεύγουμε τα λάθη που κάνουν συχνά οι αλλεργικοί, όπως η κατάχρηση των αποσυμφορητικών.
Ένας ακόμη παράγοντας που μας εμποδίζει να αντιμετωπίσουμε σωστά τις αλλεργίες είναι και οι μύθοι που επικρατούν γύρω από αυτές. Πολλοί για παράδειγμα πιστεύουν ότι αν έχουν τα παράθυρα του σπιτιού τους κλειστά είναι περισσότερο προστατευμένοι καθώς εμποδίζουν τη γύρη και τα αλλεργιογόνα να μπουν μέσα στο σπίτι. Οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν είναι απαραίτητος ο επαρκής αερισμός του σπιτιού, ιδιαίτερα αν υποφέρουμε από αλλεργίες. 
Στο video ωστόσο θα ανακαλύψετε και πολλά άλλα μυστικά χρήσιμα για τη σωστή αντιμετώπιση των αλλεργιών.

Πηγή:PATHFINDER, Μάνος Σιγανός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

KICK BOXING

Τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 KICK BOX