Swiss Balls!

Οι Swiss Balls είναι ένα από τους καλύτερα εργαλεία εκγύμνασης . 
Ασκήσεις πάνω σε μια μπάλα ισορροπίας μπορούν και πρέπει να εκτελούν όλοι. 
Ο βαθμός δυσκολίας κάθε άσκησης εξαρτάται από το πόσο ο αθλητής εκτείνει το σώμα του πέρα από το σημείο ισορροπίας. 
Η καθιστική ζωή δεν προσφέρει στο σύγχρονο άνθρωπο το απαραίτητο περιβάλλον για να μείνει υγιής. Η προιστορία του ανθρώπου περιείχε αρκετές δόσεις φυσικής δραστηριότητας σε ένα περιβάλλον όπως η άγρια φύση με αποτέλεσμα η υγεία του ανθρώπου να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με δύσκολες ασκήσεις όπως το squat, lunges κα. 



Τα πλεονεκτήματα των swiss balls:

  • Οι ασκήσεις μπορούν και πρέπει να εκτελούνται από οποιονδήποτε ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης.
  • Προσφέρουν ένα ασταθές περιβάλλον όπου το σώμα εργάζεται έξτρα για να ισορροπήσει. Μετά από ασκήσεις πάνω σε swiss ball το έδαφος αποτελεί αρκετά σταθερό μέρος .
  • Είναι άριστο μέσο εκγύμνασης κοιλιακών. Οι βασικοί μυς που ισορροπούν το σώμα(λεκάνη, θώρακα, κεφάλι) είναι οι κοιλιακοί. Λόγω του σφαιρικού σχήματος σε οποιαδήποτε άσκηση γυμνάζονται όλοι οι κοιλιακοί.
  • Είναι άριστο μέσο πρόληψης και αποθεραπείας τραυματισμών. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι μαθαίνουν να ισορροπούν καλύτερα με απλές ασκήσεις. Οι αθλητές εκτελούν τις ειδικές ασκήσεις πάνω στη μπάλα που για να εκτελεστούν διατηρώντας σωστή στάση σώματος θα πρέπει να χρησιμοποιούν τους σωστούς μυς.
  • Είναι από τους πιο ασφαλείς τρόπους εκγύμνασης.

Οπωσδήποτε θα πρέπει κάποιος να συμβουλευτεί τον ιατρό του προτού τις επιχειρήσει. Έμφαση θα πρέπει να δοθεί στη σωστή εκτέλεση της άσκησης και όχι στο πόσες επαναλήψεις κάνει τη κάθε άσκηση. Καλύτερα να εκτελούνται οι ασκήσεις σε αργό με μέτριο tempo προκειμένου ο αθλητής να νιώθει το σώμα του ότι είναι στη σωστή θέση &  το βάρος του κατανέμεται στους μυς που πρέπει.

Πηγή:http://www.swissballs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 KICK BOX

KICK BOXING