Άσκηση - H σωστη ωρα για την σωστη τροφή.

Για να εχουμε επυτηχια με την διατροφη μας ετσι ωστε να χτίσουμε μυς και οχι λιπος θα πρεπει να περνουμε την σωστη ωρα της σωστες τροφες.Π.χ μετα την γυμναστικη το σωμα μας χρειαζεται τροφη και θελει να αναπληρωσει την χαμενη ενεργεια που εχασε και για αυτο το λογω θα πρεπει να παίρνουμε μια γρηγορη πηγη απο υδατνθρακα.

Παρακατω γραφω ποτε θα ειναι να τρωμε καλυτερα τροφες με πρωτεϊνη,υδατανθρακα και λιπος ετσι ωστε να εχουμε τα καλυτερα επυθημητα αποτελεσματα για μας και το σωμα μας. 


Καλα θα ειναι τροφες με πρωτεϊνη να περνουμε σε ολη την διαρκεια της ημερας,δηλαδη ανα 2 με 3 ωρες να τρωμε κατι πρωτεϊνουχο.

Υδατανθρακας / Συμπληρωματα υδατανθρακα.
Πολυ βασικο ειναι να περνουμε υδατανθρακα το πρωϊ στο πρωϊνο μας και οπωσδηποτε κατευθειαν μετα την γυμναστικη μας ετσι ωστε να αναπληρωσουμε την χαμενη ενεργεια. Υδατανθρακα μπορουμε επισης να παρουμε σε περιοδο ογκου και πριν την γυμναστικη και την ωρα της γυμναστικης,ομως σε περιοδο γραμωσης θα πρεπει να το αποφευγουμε.

Λιπος / Ομεγα λιπαρα / fish oil.
Τα καλα λιπαρα θα πρεπει να τα μοιρασουμε σε ολη την διαρκεια της ημερας στην διατροφη μας,αυτο που θα πρεπει να προσεξουμε ειναι ποτε να μην τρωμε η περνουμε λιπαρα 2 ωρες πριν το γυμναστηριο,την ωρα της γυμναστικης και μεχρι και 2 ωρες μετα την γυμναστική.

Θα πρεπει να πινουμε συνεχεια και να το μοιρασουμε σε ολη την διαρκεια της ημερας,μην πινεται ενα μπουκαλι νερο και μετα κανεται 5 ωρες μεχρι να παρετε το επομενο ποτηρι νερο.Απο λιγο και σε ολη την διαρκεια της ημερας.Προσπαθηστε να πινεται τουλαχιστον 3 λιτρα καθημερινά.

Πριν την προπονηση
Ειναι πολυ βασικο πριν απο καθε προπονηση να γεμιζουμε το σωμα μας με υδατανθρακες ετσι ωστε την ωρα της γυμναστικης να εχουν οι μυς μας αρκετη ενεργεια που οντως χρειαζονται.Περιπου μια ωρα πριν την γυμναστικη ειναι καλα να παρουμε 20-25 γραμμαρια υδατανθρακα για να γεμισουμε της αποθηκες του σωματος μας.Μαζι με τους υδατανθρακες ειναι καλα να παρουμε και λιγη πρωτεϊνη ετσι ωστε οι μυς μας να τρεφοντε πανω στην προπονηση.Επισης 20 με 30 λεπτα πρωτου την προπονηση καλα θα ειναι να πινουμε παντα μισο λιτρο νερό.


Μετα το γυμναστηριο
Πολυ συχνα ακουω να λενε πολυ οτι το πρωϊνο ειναι το βασικοτερο γευμα της ημερας.Για εναν αθλητη γνωμη μου ειναι οτι αυτο δεν ισχυει.Το βασικοτερο γευμα σε εναν αθλητη ειναι το γευμα μετα την προπονηση.

Μετα την προπονηση το σωμα μας βρισκεται σε μια αναβολικη φαση και πρεπει να του δωσουμε την καταληλη τροφη ετσι ωστε να αναπληρωσουμε την χαμενη ενεργεια.Οπως και πρωτου την γυμναστικη ετσι και μετα την γυμναστικη θα πρεπει να δωσουμε υδατανθρακες, αμινοξεα και πρωτεϊνες.Μετα την γυμναστικη εχει αδειαση το γλυκογονο και θα πρεπει να το γεμισουμε ετσι ωστε να αντικαταστησουμε την χαμενη ενεργεια και αυτο θα πρεπει να γινει με γρηγορους υδατανθρακες (υψιλο γλυκαμικο δεικτη).Η δοσολογια που θα πρεπει να παρουμε ειναι απο 1-1,5 γραμμαρια υδατανθρακα ανα σωματικο κιλο, και 0,4 γραμμαρια πρωτεϊνη (whey) ανα σωματικο κιλο.Η πρωτεϊνη θα πρεπει να ειναι whey γιατι αυτη απορωφαται γρηγοροτερα απο το σωμα μας και γιατι εχει υψιλο αριθμο σε BCAA , τα BCAA πηγαινουν κατευθειαν στους μυς σε σχεση με τα αλλα αμινοξεα που επεξεργαζοντε πρωτα απο το συκωτι.

Πριν από τον υπνο 
Το τελευταιο γευμα θα πρεπει να το καθορισουμε αναλογως το προγραμα που κανουμε (π.χ αν κανουμε ογκο η γραμωση).
Την ωρα του υπνου το σωμα μας περνει την ενεργεια που χρειαζεται κατα 80% απο το σωματικο μας λιπος.Την ωρα του υπνου η ινσουλινη μας ειναι κατεβασμενη και ετσι παραγεται πιο πολυ αυξητικη ορμονη που αυτο βοηθαει ετσι ωστε να καει γρηγοροτερα το λιπος που εχουμε.Την ωρα του υπνου οι αποθηκευμενοι υδατανθρακες που εχει το σωμα μας αδειαζουν,το μυαλο μας ομως την ωρα του υπνου θελει ζαχαρι για να τραφει αλλα λογω το οτι οι αποθηκες με τους υδατανθρακες εχουν αδειασει και δεν μπορει να παρει απο εκει τροφη τοτε περνει τροφη απο τους μυς μας,για να μην γινει αυτο και χασουμε σε μυς θα πρεπει πρωτου τον υπνο να περνουμε μια αργη πηγη πρωτεϊνης (καζεϊνη) ετσι ωστε να δινει στο σωμα μας σε ολη την διαρκεια του υπνου την τροφη που χρειάζεται.΄

Πηγή:http://www.facebook.com/groups/121463337910/doc/10150303240252911/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 KICK BOX

KICK BOXING