Ολοκληρώθηκαν οι προκρίσεις για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

Ολοκληρώθηκαν οι προκρίσεις για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου.


Μέσα από τα έξι τουρνουά πρόκρισης και πέντε ηπειρωτικά, 120 θέσεις απονεμήθηκαν σε 58 χώρες. Μαζί με τις τέσσερις θέσεις που έχουν δοθεί στη χώρα υποδοχής, τη Μεγάλη Βρετανία, οι χώρες ανέρχονται σε 59 και 124 οι θέσεις που διατίθενται για την ποσόστωση.
Η Ευρώπη έχει επιβεβαιώσει τη δεσπόζουσα θέση της στο ταεκβοντό καθώς 18 χώρες-μέλη έχουν εξασφαλίσει 39 θέσεις από τις συνολικά 124 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012.



Ήπειρος
 Χώρες
Αριθός Εισιτηρίων
Ασία
14
35
Pan America
14
26
Ευρώπη *
18 *
39 *
Ωκεανία
4
8
Αφρική
9
16
Σύνολο
59
124




Συνολικά 128 αθλητές τάε κβον ντο θα διαγωνιστούν για το όνειρό τους στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο από 8 έως 11 Αύγ, 2012.


Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής πρόκρισης στο Καζάν της Ρωσίας ξεχωριστά για κάθε μέρα .:

Day 3 (January 29, 2012 ) Men -80kg, Women -67kg, Women +67kg 


Ο Τζέλλος στον δεύτερο αγώνα του στα προημιτελικά έχασε στον ξαφνικό θάνατο, ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος, ο αθλητής μας στην διάρκεια του αγώνα προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με 3-1 και 5 - 3 αλλά στην λήξη του 3ου γύρου ο αντίπαλος έκανε το 5 - 5. Αγώνας για πολύ γερά νεύρα που τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες και το μικρό ποσοστό της τύχης έγειρε την πλάστιγγα προς τον αντίπαλο, ο Νίκος είναι και παραμένει ένας μεγάλος μαχητής με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, για μας είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστεί για τα επόμενα χρόνια στο Ελληνικό αλλά και στο Παγκόσμιο Ταεκβοντό.
Η Κυριακή Κούβαρη έχασε στον πρώτο αγώνα και η  Έλλη Μυστακίδου δεν κατάφερε να περάσει τον δεύτερο αγώνα , έχασε στην παράταση με τον χρυσό πόντο.


Η Χώρα μας τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου,έτσι θα εκπροσωπηθεί μόνο από τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη που αναμένετε να συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες.


Oκτώ χώρες κέρδισαν τουλάχιστον ένα εισιτήριο, Τουρκία, Γερμανία, Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Αρμενία, Ολλανδία και Ισπανία. Μεταξύ αυτών, η Σλοβενία ​​είναι η μόνη χώρα που κέρδισε δύο θέσεις σήμερα. Ο Arman Yeremyan έχει γίνει ο πρώτος Αρμένιος αθλητής taekwondo που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στους άντρες στην κατηγορία κάτω από 80kg βάρους. Δύο χώρες η Σερβία και την Αρμενία άρπαξαν την τελευταία ευκαιρία που τους δόθηκε σ'αυτό το τουρνουά για να πάνε στο Λονδίνο και να πραγματοποιήσουν το Ολυμπιακό όνειρο τους για πρώτη φορά.


Οι αγώνες των Ελλήνων αθλητών


Προημιτελικός224Μυστακίδου, Ελισάβετ-Belanouskaya, Viktoryia00-01Στις μονάδες





Προημιτελικός121Tzellos, Νικόλαος-Bratli, Eirik Nilssen00-01Στις μονάδες



Προκαταρκτική103Wieczorek, Katarzyna-Μυστακίδου, Ελισάβετ03-07Στις μονάδες


Προκαταρκτική111Tzellos, Νικόλαος- Maitner Eugen11-02Στις μονάδες





Προημιτελικός218Κούβαρη, Κυριακή-Rajher, Nusa03-05Στις μονάδες



Οι νικητές της 3ης  ημέρας ανταγωνισμού

Οι γυναίκες-67kg
Οι γυναίκες 67 kg
Άνδρες-80kg
1h
Τατάρ Nur
(Τουρκία)
Μαρίνα Konieva
(Ουκρανία)
Arman Yeremyan
(Αρμενία)
2h
Hellena Fromm
(Γερμανία)
Milica Μάντιτς
(Σερβία)
Tommy Mollet
(Ολλανδία)
3h
Franka Anic
(Σλοβενία)
YSA Rajher
(Σλοβενία)
Nicolas Hemme
Γκαρσία (Ισπανία)


Πηγή: WTF  Δελτίο Τύπου.




Day 2  (January 28, 2012 ) Men-68kg, Men+80kg, Women-57kg 


H δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού προκριματικό τουρνουά ξεκίνησε με τρεις κατηγορίες βάρους , των Γυναικών κάτω από 57kg, των  ανδρών κάτω από 68kg και  άνω των 80kg, οκτώ χώρες κέρδισαν  τουλάχιστον ένα εισιτήριο συμμετοχής.




Η Σερβία κέρδισε δύο θέσεις  για πρώτη φορά και θα  να κάνει το πρώτο Ολυμπιακό ντεμπούτο της στο Λονδίνο.  Χρυσό μετάλλιο στους άντρες κάτω από 68kg και κατέκτησε την πρώτη θέση στις γυναίκες  κάτω από 57kg .

Οι άλλες επτά χώρες  είναι : Ιταλία, Τουρκία, Φινλανδία, Πολωνία, Γαλλία, Ουκρανία και Σλοβενία, ​​που κέρδισαν μία θέση αντίστοιχα.

Η Σλοβενία, η Ουκρανία και η Πολωνία κέρδισαν το πρώτο εισιτήριό τους σήμερα για το  Λονδίνο , ενώ οι άλλες τρεις χώρες ,  Ιταλία,  Γαλλία και  Τουρκία, μαζί με την σημερινή θέση που κατέκτησαν εξασφάλισαν  από δύο εισιτήρια στο σύνολο για την συμμετοχή τους στους Αγώνες του Λονδίνου.
Ο Bahri Tanrikulu της Τουρκίας, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στους άντρες πάνω από 80 κιλά , προβλέπεται να συμμετάσχει σε 3η συνεχόμενη Ολυμπιάδα. Να θυμίσουμε ότι κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στους  Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.




Οι νικητές και τα  μετάλλια
Οι γυναίκες-57kg
 Άνδρες-68kg
Οι άνδρες 80 kg
Χρυσό
Dragana Gladovic, (Σερβία)
 Νταμίρ Fejzic (Σερβία)
Bahri Tanrikulu (Τουρκία)
Ασημένιο     
Suvi Mikkonen (Φινλανδία)       
Michal Loniewski (Πολωνία)          
Carlo Molfetta (Ιταλία)
Χάλκινο 
Marlene Harnois, (Γαλλία)
Hryhorii Husarov (Ουκρανία)
Ivan Frajkovic (Σλοβενία)





Πηγή: WTF ( Σημερινό Δελτίο Τύπου προς το taekwondo greece group)




Day 1  (January 27, 2012 )    Men -58kg  &  Women -49kg 

Την πρώτη μέρα των αγώνων στο Καζάν ο ήλιος ανέτειλε για τους Αθλητές της Ρωσίας και της Ισπανίας, με το καλημέρα κέρδισαν από δύο εισιτήρια για την συμμετοχή της χώρας τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Η Ρωσία έχει κερδίσει άλλα δύο εισιτήρια, ένα στους άντρες πάνω από 80 κιλά και ένα στις γυναίκες πάνω από 67 κιλά,στο παγκόσμιο προκριματικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν το 2011.Έτσι μέχρι στιγμής κατάφερε να έχει τέσσερα εισιτήρια συμμετοχής στους αγώνες του Λονδίνου, τα περισσότερα που είχε ποτέ στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.Η Ρωσία είχε στείλει δύο αθλητές στο Σίδνεϊ το 2000 και δύο αθλητές το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ δεν κατάφερε να έχει συμμετοχή το 2008 στο Πεκίνο .
Η Ισπανία κέρδισε δύο εισιτήρια, διαγράφοντας τις κακές αναμνήσεις από το Μπακού, όπου είχε αποτύχει να κερδίσει κάποια θέση.
Η Sumeyye Manz της Γερμανίας πήρε τη 2η θέση στην κατηγορία Γυναικών κάτω από 49kg και έγινε η πρώτη αθλήτρια της ομάδας της που κέρδισε μία συμμετοχή για το Λονδίνου .
Ο Uno Sanli της Σουηδίας νίκησε τον Αντρέι Rotaru της Μολδαβίας και πήρε την 3η θέση στην κατηγορία Ανδρών κάτω από 58kg, κερδίζοντας ένα ακόμη εισιτήριο για το Λονδίνο για την πατρίδα του. Να θυμίσουμε ότι η Σουηδία είχε κερδίσει μια θέση στην κατηγορία γυναικών κάτω από 67 κιλά, στο παγκόσμιο του Μπακού.

Συνολικά στην πρώτη μέρα των αγώνων  έχουμε:  δύο θέσεις για την Ρωσία (1η και 3η), δυο θέσεις για την Ισπανία (1η και 2η), μία θέση για την Γερμανία (2η) και μία για την Σουηδία ( 3η).


Senior, Male-A -58 kg


27/01/2012 at 18:58Final129Gonzalez Bonilla, Joel-Denisenko, Alexey03-04On points

ESP
RUS


Senior, Female-A -49 kg


27/01/2012 at 19:13Final130Manz, Sumeyye-Yagüe Enrique, Brigida03-05On points

GERESP




Alexey Denisenko, Ρωσία - Χρυσό μετάλλιο στους άνδρες-58kg


Πηγή: tkdgr.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 KICK BOX

KICK BOXING