To Volleyball όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ!

 Το παιχνίδι αποτελείται από δύο ομάδες των τριών παικτών, οι παίχτες είναι σε ένα σχηματισμό τρίγωνο, σε γήπεδο διαστάσεων περίπου όσο το μέγεθος ενός γηπέδου μπάντμιντον και τους χωρίζει ένας φιλές. Ένας από τους τρεις παίκτες σε κάθε ομάδα είναι στο πίσω μέρος και ονομάζεται "Tekong." Οι άλλοι δύο έχουν παραταχθεί μπροστά και ονομάζονται «Left Inside" και "Right Inside". Μια κλήρωση καθορίζει το ποιός θα είναι σε κάθε θέση. Για να ξεκινήσει το παιχνίδι θα πρέπει ένας από τους πλάγιους να σερβίρει την μπάλα (παραδοσιακό κατασκεύασμα από ψάθα, αλλά τώρα κατασκευάζεται από συνθετικό καουτσούκ),  ο  "Tekong" πραγματοποιεί ένα λάκτισμα στην μπάλα πάνω από το φιλέ στην άλλη ομάδα. Αυτό που κάνει το Sepak Takraw τόσο διασκεδαστικό να το βλέπει κανείς, είναι ότι οι παίχτες επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μόνο τα πόδια, τα γόνατα, το στήθος και το κεφάλι.

Sepak takraw Ball
Ένα σημείο το γκολ, είναι όταν η μπάλα ακουμπήσει μέσα στο γήπεδο της αντίπαλης ομάδας ή αν ακουμπήσει με το χέρι του κάποιος παίχτης με το χέρι του. Μπορούν να κάνουν μέχρι τρείς πάσες μεταξύ  τους. Το παιχνίδι αποτελείται από 2 σετ, μέχρι τους 21 βαθμούς. Αν το παιχνίδι γίνεται για 20-20, ο διαιτητής αμέσως ανεβάζει την βαθμολογία στους 25 πόντους.
Sepak takraw
Εδώ είναι μερικά βίντεο για τη διασκέδασή σας, για να πάρετε μια αίσθηση για το πόσο φοβερό είναι το άθλημα του Sepak Takraw.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

KICK BOXING

Τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 KICK BOX