Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκέμβριος, 2011

To Volleyball όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ!

Εικόνα
  Το παιχνίδι αποτελείται από δύο ομάδες των τριών παικτών, οι παίχτες είναι σε ένα σχηματισμό τρίγωνο, σε γήπεδο διαστάσεων περίπου όσο το μέγεθος ενός γηπέδου μπάντμιντον και τους χωρίζει ένας φιλές.  Ένας από τους τρεις παίκτες σε κάθε ομάδα είναι στο πίσω μέρος και ονομάζεται "Tekong." Οι άλλοι δύο έχουν παραταχθεί μπροστά και ονομάζονται «Left Inside" και "Right Inside".  Μια κλήρωση καθορίζει το ποιός θα είναι σε κάθε θέση. Για να ξεκινήσει το παιχνίδι θα πρέπει ένας από τους πλάγιους να σερβίρει την μπάλα  (παραδοσιακό κατασκεύασμα από ψάθα, αλλά τώρα κατασκευάζεται από συνθετικό καουτσούκ),  ο    "Tekong" πραγματοποιεί ένα λάκτισμα στην μπάλα πάνω από το φιλέ στην άλλη ομάδα.   Αυτό που κάνει το  Sepak Takraw τόσο διασκεδαστικό να το βλέπει κανείς, είναι ότι οι παίχτες επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μόνο τα πόδια, τα γόνατα, το στήθος και το κεφάλι.

Χιόνι διακοπές και Xειμερινά σπόρ!

Εικόνα
      Είναι Χειμώνας και θέλουμε να συνδυάσουμε ξεκούραση, χαλάρωση, διακοπές και εναλλακτικές χειμερινές δραστηριότητες μαζί. Υπάρχουν αρκετά χειμερινά αθλήματα, άλλα πολύ διάσημα και κάποια σχεδόν άγνωστα, το οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε στις διακοπές μας.       Εδώ θα σας παρουσιάσω μερικά από τα Ολυμπιακά αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, που δυστυχώς δεν μπορούμε να τα κάνουμε στην Ελλάδα τα περισσότερα, αλλά αξίζει να τα γνωρίσουμε και ίσως εάν μας δοθεί η ευκαιρία, να τα ζήσουμε σε κάποιο ταξιδάκι στο εξωτερικό.

Παιδί και άσκηση. Τα οφέλη της άσκηση στην υγεία και στην σωστή πνευματική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού.

Εικόνα
Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν τακτική σωματική δραστηριότητα, για να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος και να είναι υγιή. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας μπορεί να θέσει τα παιδιά σε κίνδυνο για: (παιδική) παχυσαρκία, υψηλότερη πίεση του αίματος, υψηλότερα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερόλης (LDL χοληστερόλη) και χαμηλότερα επίπεδα ‘καλής’ χοληστερόλης. (HDL χοληστερόλη). Εκτός από τη μείωση των παραγόντων κινδύνου για στεφανιαία νόσο και σακχαρώδη διαβήτη, η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους/στρες, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και να βοηθήσει στη δημιουργία ισχυρών οστών και δυνατών μυών.

X-treme Makeup! Η τέχνη του μακιγιάζ.

Εικόνα

Υγρασία ένας αόρατος εχθρός.

Εικόνα
      Τι προκαλεί η υγρασία στο σώμα μας ;       Η υγρασία των τελευταίων ημερών, είναι υπεύθυνη για την ιγμορίτιδα, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες. Άμεση σχέση με την υγρασία έχει και η επιδείνωση κάποιων καρδιολογικών προβλημάτων.       Αν τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρείστε από πονοκέφαλο...  μπορεί να οφείλεται στις μεταβολές τις θερμοκρασίας καθώς και στην υγρασία.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ TOY TAEKWON DO

Εικόνα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ BADMINTON

Εικόνα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ TOY KICK BOXING

Εικόνα

Taekwon Do Ultymate Finger Trainning!!!

Εικόνα

Δίαιτα, ζυγαριά, λίπος, μικρότερο νούμερο, δίαιτα, γυμναστική..

Εικόνα
      Συχνά οι περισσότεροι από εσάς έχετε αναρωτηθεί γιατί ενώ κάνετε δίαιτα ή γυμναστική ή και τα δύο μαζί η ζυγαριά δεν λέει να κουνηθεί, αλλά μάλιστα μερικές φορές ανεβαίνει προς τα πάνω ενώ τα ρούχα μας εφαρμόζουν πιο άνετα!! Δεν είναι κάτι το παράλογο, εδώ θα εξηγήσουμε με πολύ απλά λόγια γιατί συμβαίνει αυτό. 1. Θα ξεκινήσουμε πρώτα με την δίαιτα.  Ο όρος “κάνω δίαιτα” σημαίνει τρόπος διατροφής, δηλαδή πως και με τι τρέφομαι καθημερινά ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο οργανισμός μας από ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία ώστε να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα. 2. Σωματική άσκηση.  Η σωματική άσκηση είναι η γνωστή σε όλους μας η "γυμναστική". Κάθε άνθρωπος είναι “μοναδικός” και “ανεπανάληπτος” και χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση στον χώρο της άσκησης. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε άνθρωπος ξεχωριστά έχει διαφορετική σωματική διάπλαση, διαφορετικές συνήθειες, δουλειά, διατροφή, τρόπο ζωής, ελεύθερες ώρες, στόχους, ηλικία κ.λ.π. αυτό είναι που μας κάνει όλους δ

Πως τα περάσαμε!!!!!

Εικόνα
Άνω Βροντού Σερρών στα 1200m.! Απλά τέλεια!!! μία εικόνα χίλιες λέξεις!!! Οι δραστηριότητες καταπληκτικές, το φαγητό, τα δωμάτια, οι εγκαταστάσεις... Ραντεβού στην επόμενη εκδρομή!

Στο βάθρο των νικητών ο Αθλητής μας!!! Αποτελέσματα αγώνων Β' Κύπελο Ελλάδος.

Εικόνα
     Στις 17 Δεκεμβρίου 2011 ,  διεξήχθη το Β'Κύπελλο Ελλάδος "Σταμάτης Κάσσης" ,  στον Πολύγυρο Χαλκιδικής στο  Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου .       Για την ιστορία ο Δάσκαλος Σταμάτης Κάσσης είναι ο πρώτος Δάσκαλος TAEKWON DO στην Ελλάδα.

Τα Χριστούγεννα έρχονται και ο Αι Βασίλης έρχεται!!

Εικόνα
Τα Χριστούγεννα έρχονται και ο Αι Βασίλης έρχεται!! όποιος ήταν καλό παιδί θα πάρει δώρο όποιος δεν ήταν θα τον επισκεφτεί με άδεια χέρια και πόδια...!!!!

Μάθημα δύναμης και αγάπης.

Εικόνα
Στα 70 του ο Ντικ Χόιτ κολυμπάει 3,8 χλμ., τρέχει 42.195 μ. και ποδηλατεί 180 χλμ. σερί, κουβαλώντας πάντοτε τον τετραπληγικό γιο του. Μάθημα δύναμης και αγάπης.

Χειμώνας, κρύο, βήχας, γρίπη... Τι είναι η Γρίπη;

Εικόνα
Η γρίπη γνωστή ως  flu  ή  Influenza  στην αγγλική γλώσσα,  είναι μία μεταδοτική αρρώστια, που οφείλεται στον ομώνυμο ιό.    Προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου (μύτη, φάρυγγας, τραχεία και πνεύμονες). Είναι τελείως διαφορετική από το κοινό κρυολόγημα, γνωστό ως συνάχι.    Η γρίπη, συνήθως εισβάλλει ξαφνικά και τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που έχει είναι: Πυρετός Πονοκέφαλος Αδυναμία, κακουχία. Βήχας (συνήθως ξηρός) Πονόλαιμος Ρινική συμφόρηση και καταρροή Μυαλγίες

Η Ιστορία της Μεσογειακής διατροφής.

Εικόνα
Η έρευνα των επτά χωρών για τη Μεσογειακή διατροφή   Η έρευνα των Επτά Χωρών ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '40 από τις ΗΠΑ - εμπνευστής και δημιουργός της ήταν ο διάσημος καθηγητής Ανσελ Κις, ο «Mr Cholesterol» όπως τον αποκαλούσαν οι Αμερικανοί, καθώς ήταν ο πρώτος εκφραστής της σύνδεσης «διατροφή-καρδιά» αλλά και εκείνης μεταξύ της χοληστερόλης με τη στεφανιαία νόσο.

Άσκηση και καρδιά.

Εικόνα
Άσκηση και καρδιά Για να βρίσκεται η καρδιά σας στην καλύτερη κατάσταση χρειάζεται σωματική άσκηση 3-5 φορές την εβδομάδα σε ένταση και ρυθμό τέτοιο που η καρδιακή συχνότητα να διατηρείται σε ένα επίπεδο-στόχο για 20-45 λεπτά, καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Η καλύτερη άσκηση είναι η αερόβια άσκηση η οποία γυμνάζει την καρδιά και το υπόλοιπο σώμα Για να υπολογίσετε τη δική σας άριστη, μέγιστη, καρδιακή συχνότητα - στόχο πρέπει να μετρήσετε τη συχνότητα σε ηρεμία μετρώντας τους παλμούς της καρδιάς για 1 λεπτό. Μετά μπορείτε να κάνετε τους υπολογισμούς που φαίνονται στον πίνακα .

Βιταμίνες ποια είναι η συνιστώμενη δόση;

Εικόνα
   Βιταμίνες ποια είναι η συνιστώμενη δόση; Ο πίνακας που ακολουθεί αναφέρει τις βιταμίνες, την ημερήσια συνιστώμενη δόση και τι πρέπει να προσέχουμε στις πολυβιταμίνες.

POWER GYM

Εικόνα
ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ!

Β΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Εικόνα
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό προκηρύσσει το: Β΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ  Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, με την επωνυμία «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΣΣΗΣ». ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου ,                  (Τηλ: 23710-23889). ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ : Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 , το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 . Ώρα έναρξης των αγώνων  9:00 π.μ. και για  τις τρεις ημέρες.

Taekwondo KO τα καλύτερα!

Εικόνα

Ιχθυέλαιο το δώρο της θάλασσας.

Εικόνα
Ιχθυέλαιο το δώρο της θάλασσας Το ιχθυέλαιο παράγεται από την σάρκα λιπαρών ψαριών όπως σολομού, ρέγκας, σκουμπριού, κλυπέας, σαρδέλας και  πέστροφας. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ΕPA (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ). Η πραγματική αξία των ιχθυελαίων εντοπίζεται στην περιεκτικότητά τους στα παραπάνω στοιχεία. Τ α δύο λιπαρά οξέα EPA και DHA, είναι σημαντικά στην ανθρώπινη υγεία, καθώς συμβάλλουν ουσιαστικά στην πρόληψη της καρδιοπάθειας, του καρκίνου και άλλων ασθενειών. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν κυρίως σε λιπαρά ψάρια, όπως προαναφέρθηκε, και επίσης στη σόγια, στο λιναρόσπορο, στα πράσινα λαχανικά, στα καρύδια και σε τρόφιμα ενισχυμένα με ωμέγα-3, όπως οι μαργαρίνες.

ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ. ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ.

Εικόνα
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ      Σε τραυματισμό ή αιφνίδια ασθένεια πρέπει να προσφερθεί ειδική θεραπευτική αγωγή πριν φθάσει το ασθενοφόρο   Πάντα με αυτοπεποίθηση και ηρεμία και μεγάλη προθυμία και αποτελεσματικότητα   Στόχοι των Α΄ βοηθειών  Διατήρηση της ζωής Περιορισμό της επιδείνωσης της κατάστασης  Σημαντική συμβολή στην ανάρρωση  εκπαίδευση στις Α ΄βοηθειες.

Τι είναι το HIV/AIDS. Ένα άρθρο που αξίζει να καταναλώσουμε λίγο χρόνο από την ζωή μας για να το διαβάσουμε. Μπορεί να μας σώσει την ίδια μας τη Ζωή.

Εικόνα
Τι είναι το HIV/AIDS HIV  σημαίνει  Human Immunodeficiency Virus  δηλαδή Ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας. Ο HIV είναι ένας ιός. Μερικοί ιοί, όπως αυτοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη, παραμένουν στο σώμα μόνο για μερικές μέρες. Μερικοί ιοί, όπως ο HIV, δεν φεύγουν ποτέ. Ο ιός του AIDS είναι ένας ρετροϊός· έχει δηλαδή γενετικό υλικό το RNA, το οποίο με τη δράση ενός ενζύμου που λέγεται αντίστροφη μεταγραφάση μετατρέπεται σε DNA για να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα του ανθρώπου. Ενα χαρακτηριστικό του ιού HIV, είναι η πολύ μεγάλη μεταλλακτικότητά του· κάπου δύο εκατομμύρια υψηλότερη από εκείνη που παρατηρείται στα γονίδια του πυρήνα. Και αυτό οφείλεται στο ότι η αντίστροφη μεταγραφάση που μετατρέπει το RNA σε DNA είναι πολύ επιρρεπής στα λάθη κατά την αντιγραφή· της ξεφεύγουν δηλαδή αντιγραφικά λάθη όταν προστίθενται τα νουκλεοτίδια στη σειρά για να γίνει το DNA και προκύπτουν μεταλλάξεις. Όταν κάποιος μολύνεται με τον HIV, γίνεται "HIV οροθετικός" και θα είν