Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2012

Τι είναι η "Διεκδικητική συμπεριφορά".

Εικόνα
Κάποιες από τις παρακάτω συμπεριφορές… σας φαίνονται γνώριμες; Λέτε 'ναι' σε ό,τι σας ζητάνε οι φίλοι,συγγενείς,συνάδελφοι, εργοδότες κ.λπ. ενώ θα θέλατε να πείτε 'όχι', ακόμα κι αν θεωρείτε τα αιτήματά τους άδικα, αδικαιολόγητα, υπερβολικά ή ακόμα και απαράδεκτα. Διστάζετε να ζητήσετε καλύτερη εξυπηρέτηση σε καταστήματα και υπηρεσίες και δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις… πιέσεις ενός πωλητή. Το να δέχεστε ή να κάνετε σχόλια ή να εκφράζετε συναισθήματα (ακόμα και θετικά) σας προκαλεί έντονη αμηχανία. Προσπαθείτε να αποφύγετε πάση θυσία την κριτική. Νιώθετε φόβο μπροστά σε 'πρόσωπα κύρους'. Ή αντίθετα, γίνεστε επιθετικός και μάλλον απαιτείτε και επικρίνετε παρά ζητάτε, ρωτάτε ή προτείνετε, θεωρώντας… αυτονόητο δικαίωμά σας να τα έχετε όλα, εδώ και τώρα, ενώ παράλληλα δεν αναγνωρίζετε βέβαια και στους άλλους το ίδιο δικαίωμα!... ...Τότε σίγουρα η διεκδικητικότητα δεν είναι το δυνατό σας σημείο! Τι είναι η διεκδικητική συμπεριφορά: Η ικανότητα να υ

Το savoir vivre…του γυμναστηρίου

Εικόνα
ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Το savoir vivre…του γυμναστηρίου επιτάσσει να είμαστε καθαροί, να έχουμε την πετσέτα μας και το νερό μας, να κάνουμε το πρόγραμμα μας, όπως μας το έχουν δείξει οι γυμναστές και να είμαστε πάντα στην ώρα μας. Αυτά είναι σε ένα γενικότερο πλαίσιο όλα τα «πρέπει» αλλά τι γίνεται με όσα …δεν πρέπει να κάνουμε; Γνωρίζουμε αλήθεια πως δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε μέσα σε ένα γυμναστήριο; Εδώ θα σας παρουσιάσω τα «11 όχι» προκειμένου οι συναθλητές σας να μην σας αποφεύγουν μόνο λόγω …μυρωδιάς. 1. Ποιος έχει σειρά; Έχετε κατά νου πάντα ότι το γυμναστήριο δεν είναι ο προσωπικός σας χώρος. Είναι κοινός για όλους, όπως και τα μηχανήματα. Άρα δεν μπορείτε να «καταχράστε» τον χρόνο σε κάποιο μηχάνημα έτσι επειδή αποφασίσατε να ανεβάσετε τους ρυθμούς της προπόνησής σας. Εάν πάλι κάποιος θέλει να προπονηθείτε μαζί σας, αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι καθώς η γυμναστική είναι σκληρή δουλειά και όταν «μοιράζεται» γίνεται πιο διασκεδαστική.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Εικόνα
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό προκηρύσσει το : «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ» (2001, 2000-1999) έτους 2012 Δείτε την προκήρυξη εδώ...

Πόνοι στη μέση;; Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την οσφυαλγία.

Εικόνα
Η οσφυαλγία αποτελεί ένα από τα συχνότερα εμφανιζόμενα προβλήματα. Στην πορεία της ζωής μας, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί όλοι μας θα εμφανίσουμε ένα πρόβλημα στην οσφυϊκή μοίρα, άλλοι με εντονότερα και άλλοι με ηπιότερα συμπτώματα. Συχνά μας ρωτούν αν μπορούμε να αποτρέψουμε τα πρόβληματα της οσφυαλγίας με κάποιες ασκήσεις. Υπάρχει μια φιλοσοφία η οποία αναφέρει πως ισχυροί κοιλιακοί και ραχιαίοι θα αποτρέψουν την εμφάνιση της οσφυαλγίας. Η θεωρία αυτή δεν επιβεβαιώνεται ερευνητικά, αν και πρακτικά έχει υπόβαθρο, καθώς χαλαροί ή αδύναμοι ραχιαίοι επιτρέπουν την “κακή στάση”, ενώ αντίθετα ισχυροί κοιλιακοί πάλι μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση κυφωτικού προτύπου (καμπούρας).

Μόνο για γυναίκες!!

Εικόνα
Μαθήματα Kick Boxing ειδικά σχεδιασμένα μόνο για γυναίκες! Ερώτ : Θα με χτυπήσουν και θα με "δείρουν";! Απαντ .: Όχι! Είναι απολύτως ασφαλές δεν πρόκειται να σε χτυπήσει κανένας ούτε και να σε "δείρουν"!! Ερώτ .: Στο τμήμα μέσα είναι μόνο γυναίκες ή και άντρες; Ο σωματότυπός μου κάνει γι'αυτό το άθλημα-τρόπος άσκησης; Απαντ .: Είναι ένα τμήμα σχεδιασμένο και ειδικά διαμορφωμένο για γυναίκες. Το περιβάλλον που επικρατεί, οι ασκήσεις, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η άσκηση και το μάθημα, η επιβάρυνση και ο βαθμός δυσκολίας, είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες, τις κάθε γυναίκας ανεξαρτήτως σωματότυπου.

Πώς να επιζήσετε από μια καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι σας.

Εικόνα
Πώς να επιζήσετε από μια καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι σας. Ας υποθέσουμε ότι είναι 18:15 και θα κατευθύνεστε προς το σπίτι σας (και είσαστε μόνοι σας), ... μετά από μια ασυνήθιστα σκληρή μέρα στη δουλειά. Είσαστε πολύ κουρασμένοι, αναστατωμένοι και γενικά πολύ φορτισμένοι από την μέρα που πέρασε. Ξαφνικά αρχίζετε να αντιμετωπίζετε έντονο πόνο στο στήθος, ο οποίος εξαπλώνετε στο χέρι σας και στο σαγόνι σας. Είστε μόνο περίπου 8χλμ από το πλησιέστερο νοσοκομείο στο σπίτι σας. Δυστυχώς, δεν είστε σίγουροι αν θα είστε σε θέση να φτάσετε εγκαίρως στο νοσοκομείο για να σας παράσχουν τις πρώτες βοήθειες κλπ.. Ίσως και να έχετε εκπαιδευτεί στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CPR-"το φιλί της Ζωής"), αλλά ο τύπος που δίδαξε το μάθημα, δεν σας είχε πει πώς να το εκτελέσετε στον εαυτό σας ..!