Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2012

Ολοκληρώθηκαν οι προκρίσεις για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

Εικόνα
Ολοκληρώθηκαν οι προκρίσεις για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Μέσα από τα έξι τουρνουά πρόκρισης και πέντε ηπειρωτικά, 120 θέσεις απονεμήθηκαν σε 58 χώρες. Μαζί με τις τέσσερις θέσεις που έχουν δοθεί στη χώρα υποδοχής, τη Μεγάλη Βρετανία, οι χώρες ανέρχονται σε 59 και 124 οι θέσεις που διατίθενται για την ποσόστωση. Η Ευρώπη έχει επιβεβαιώσει τη δεσπόζουσα θέση της στο ταεκβοντό καθώς 18 χώρες-μέλη έχουν εξασφαλίσει 39 θέσεις από τις συνολικά 124 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012.

Η Αθήνα ανέλαβε το ευρωπαϊκό Νέων ταεκβοντό 2012.

Εικόνα
Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση ανέλαβε η χώρα μας τον προσεχή Ιούνιο Στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ταεκβοντό του 2012 ύστερα από την ομόφωνη απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ταεκβοντό στο Καζάν της Ρωσίας, στο περιθώριο του ευρωπαϊκού προολυμπιακού τουρνουά που αρχίζει την Παρασκευή, με ελληνική μάλιστα συμμετοχή. Η διοργάνωση, ενδιαφέρον για την οποία είχαν δείξει Ρουμανία (Βουκουρέστι) και Αζερμπαϊτζάν (Καμπάλα), θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Κακός καιρός και Παιχνίδι.

Εικόνα
Τα παιδιά πρέπει να παίζουν στο ύπαιθρο ακόμα και με κακό καιρό Ακόμα και όταν έχει υγρασία και ο καιρός είναι μουντός, τα παιδιά επιβάλλεται να βγαίνουν έξω και να παίζουν. Έτσι είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσαρμοστεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να συνηθίσει στις εναλλαγές των θερμοκρασιών για την υπόλοιπη ζωή τους. Καλό είναι τα παιδιά να μην ντύνονται βαριά και πολύ ζεστά, καθώς η εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει σε ύποπτες λοιμώξεις και ιώσεις. Τα παιδιά πρέπει να φορούν ελαφρά ρούχα, το ένα πάνω από το άλλο, έτσι ώστε όταν ζεσταίνονται να μπορούν να τα αφαιρούν ένα ένα, υποστηρίζει το άρθρο στο γερμανικό περιοδικό Kinder (Παιδιά).

Γυμναστική κατά του κρυολογήματος.

Εικόνα
Όσοι αθλούνται συχνά έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από το κοινό κρυολόγημα αποδεικνύεται σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.000 άνθρωποι και δημοσιεύθηκε στην βρετανική επιθεώρηση αθλητικής ιατρικής. Σύμφωνα με την έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου Appalachian στην Νότια Καρολίνα, όσοι αθλούνται συχνά έχουν τις μισές πιθανότητες να αρρωστήσου ν και ακόμη και αν νοσήσουν τα συμπτώματα είναι λιγότερο έντονα συγκριτικά με όσους δεν ασκούνται.

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ

Εικόνα
Η τακτική σωματική άσκηση στον ελεύθερο χρόνο μαζί με φίλους μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους  Οι άνθρωποι που ασκούνται και αθλούνται τακτικά στη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους, κυρίως παρέα με φίλους τους, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπί στωσε ότι το ίδιο ευεργετικό αποτέλεσμα δεν ισχύει, αν η φυσική δραστηριότητα αποτελεί τμήμα της εργασιακής ρουτίνας του ανθρώπου.

Η συμβουλή της εβδομάδας!

Εικόνα
Δεν πρέπει ποτέ να στεναχωρηθείς ή να απογοητευτείς εάν πέσεις κάτω, να στεναχωρηθείς μονάχα εάν δεν σηκωθείς ποτέ και να απογοητευτείς από τον ίδιο σου τον εαυτό μονάχα εάν δεν προσπαθήσεις καν να το κάνεις.

Πώς να διεγείρουμε την μυική Υπερτροφία.

Εικόνα
Η ιεραρχία από την μεγαλύτερη προς την μικρότερη δομική μονάδα είναι: ΜΥΣ- ΜΥΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ- ΜΥΙΚΕΣ ΙΝΕΣ- ΜΥΙΚΑ ΙΝΙΔΙΑ Έχουμε δυο μορφές μυϊκής ανάπτυξης 1) την υπερτροφία και 2) την υπερπλασία

Χρόνια πολλά!!

Εικόνα
Χρόνια πολλά σε όλους! Ευτυχισμένο το νέο έτος! Υγεία, δύναμη και ευτυχία σε όλους σας και στις οικογένειές σας. Το 2012 να είναι ακόμα πιο δημιουργικό και με ακόμα περισσότερες επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής μας!!!